Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa ogórkowo-ryżowa

5.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki kiszone
5 szt
ryż
1
ziemniaki
5 szt
kości
1 kg
marchewka
1 szt
pietruszka
1 szt
seler
1 szt
mąka pszenna
2 łyżki
śmietana 12%
2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
Sklep Prymat
sól i pieprz

Porada

Zupę można zabielić mocniej aby była delikatniejsza, bądź mniej aby była ostrzejsza.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowo-ryżowa

Gotujemy ryż.
Warzywa umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Ugotować w 2,5l. Wody wywar z kości. Przecedzić.
Kości obrać z mięsa. Gotujemy ok 30min. wraz z liśćmi.
Śmietanę mieszamy z mąką i zabielamy zupę. Chwilę gotujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.02.2016 13:23
Też tak gotuję.
Babeczka35 18.02.2016 19:25
Smaczna zupka.
cukiereczek 18.02.2016 19:08
ja lubię taką zupę
Barbara13 18.02.2016 18:08
Jedna z naszych ulubionych
Konczi 18.02.2016 17:43
wygląda pysznie !
Madzik239 18.02.2016 17:22
Bardzo lubie taką zupkę.
Anna169Hosz 18.02.2016 13:25
Dawno nie robiłam a bardzo lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak