Przepis i sposób przygotowania na: Murzynki otulone wiórkami kokosowymi
Kroki postępowania
Do rondla włożyć masło, dodać cukier, kakao i mleko, zagotować. Następnie wsypać połamaną czekoladę, dodać aromat, sok z cytryny lub spirytus, wymieszać.
mąka tortowa |
40 dag
|
jajko |
3 szt
|
miód prawdziwy |
2 łyżki
|
cukier puder |
1/2 szkl
|
mleko |
1 szkl
|
cukier waniliowy |
1 łyżka
|
proszek do pieczenia |
1,5 łyżeczki
|
kakao |
3 łyżki
|
cukier |
15 dag
|
masło |
15 dag
|
mleko |
100 ml
|
czekolada gorzka |
10 dag
|
sok z cytryny |
do smaku ( lub spirytus)
|
aromat migdałowy |
( aromat o dowolnym smaku)
|
wiórki kokosowe |
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: