Przepis i sposób przygotowania na: BABECZKI z kremem kokosowym
Kroki postępowania
Do mąki dodajemy sodę , kakao i cynamon.
Partiami wsypujemy mąkę do masy jajecznej.
Po lekkim ostygnięciu babeczki dekorujemy kremem kokosowym.
mąka pszenna | 2 szklanki |
jajko | 3 szt |
dżem porzeczkowy | 1/2 słoika |
cukier | 1 niepełna szklanka |
mleko | 1 szklanka |
olej rzepakowy | 1/2 szklanki |
cynamon Prymat | 1 łyżeczka mielony |
kakao | 1 łyżeczka |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
biała czekolada | 100 g |
śmietana 30% | 1/2 szklanki |
wiórki kokosowe | 30 g lekko zmielone |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: