Grenadier w warzywach

Grenadier w warzywach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por

    kawałek
  • seler

    kawałek
  • marchewka

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • pomidory

    3 szt
  • bazylia

    1 szt
  • czosnek granulowany

    1 szt
  • cebula

    0,5szt
  • cukinia

    0,5 szt
  • woda

    1 szkl
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • śmietana 18 proc

    200 ml
  • mąka

    2 łyżki
  • ryba

    3 (grenadier)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do naczynia wlać wodę dodać pokrojone warzywa i kosteczkę bazyliową
Ułożyć ryby posypać przyprawami i kosteczką czosnkową, dusić pod przykryciem ok pół godziny.
Delikatnie wyjąć ryby na półmisek a sos podprawić śmietaną wymieszaną z mąką.
Zmiksować blenderem, podawać osobno w sosjerce.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgorzata106

19.11.2011 15:56
pycha

Koper

11.02.2011 17:04
przepięknie wygląda

polly66

19.09.2010 09:56
smakowita na tych zdjęciach:)

bernika

24.08.2010 00:08
ach ta rybka ale kusi.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat