Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Faszerowane pieczarki

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczareki całe
16
cebula dymka ze szczypiorkiem
1
mięso mielone
15dag
masło roztopione
1łyżka
ziemniaki
2
śmietana 18 proc
3łyżki
olej
czosnek
tymianek
Papryka słodka mielona Prymat
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane pieczarki

Ziemniaki zetrzyj na tartce z grubymi oczkami.Wrzuć na rozgrzany olej.Dodaj przyprawy.Smaż 10min z mięsem.Zrób jarskie nadzienie do pieczarek: utnij i posiekaj nóżki grzybów.Dodaj do nich włoszczyznę i pokrojoną drobno dymkę.Podduś na maśle 10min.Kapelusze podsmaż 10min.Wymieszaj ziemniaki z mięsem z jarskim nadzieniem.Farszem napełnij kapelusze.Polej masłem.Duś pod przykryciem przez 15min.Jeśli zostało ci trochę farszu,wymieszaj go ze śmietaną i dodaj do garnka z duszącymi się kapeluszami.Możesz posypać je tartym serem.Podawaj z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matii6 11.09.2010 20:16
pycha
Małgorzata113 21.08.2010 08:46
z mięsem mielonym jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak