Faszerowane pieczarki

Faszerowane pieczarki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczareki całe

    16
  • dymka

    1
  • mięso mielone

    15dag
  • masło roztopione

    1łyżka
  • ziemniaki

    2
  • śmietana 18 proc

    3łyżki
  • olej

  • czosnek

  • tymianek

  • słodka papryka Prymat

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki zetrzyj na tartce z grubymi oczkami.Wrzuć na rozgrzany olej.Dodaj przyprawy.Smaż 10min z mięsem.Zrób jarskie nadzienie do pieczarek: utnij i posiekaj nóżki grzybów.Dodaj do nich włoszczyznę i pokrojoną drobno dymkę.Podduś na maśle 10min.Kapelusze podsmaż 10min.Wymieszaj ziemniaki z mięsem z jarskim nadzieniem.Farszem napełnij kapelusze.Polej masłem.Duś pod przykryciem przez 15min.Jeśli zostało ci trochę farszu,wymieszaj go ze śmietaną i dodaj do garnka z duszącymi się kapeluszami.Możesz posypać je tartym serem.Podawaj z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

matii6

11.09.2010 20:16
pycha

Małgorzata113

21.08.2010 08:46
z mięsem mielonym jeszcze nie robiłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat