Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z jabłek z dodatkiem imbiru

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kilogram
imbir 1 korzeń
cukier żelujący 0,20 dag
cytryny 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z jabłek z dodatkiem imbiru

Jabłka obrać i pokroić. Imbir również obrać i posiekać. Cytryny sparzyć i wycisnąć sok. Następnie jabłka i imbir włożyć do garnka. Wlać sok z cytryny, wsypać cukier, doprowadzić do wrzenia i gotować około 4 minut.

Gotową i gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych słoików, zakręcić i ustawić do góry dnem. Przechowywać w chłodnym miejscu. Wspaniale nadaje się do naleśników.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak