Papryka Eli faszerowana kaszanką

Papryka Eli faszerowana kaszanką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białe papryki-podłużne

    5 sztuk
  • kaszanka

    1/2 kg
  • smalec

    1 łyżeczka
  • sól

    do smaku
  • folia aluminiowa

  • cebula

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z umytych i osuszonych papryk odciąć czapeczki i wyjąć ze środka pestki.Cebulę i oczyszczone czapeczki z papryki posiekać.Z kaszanki zdjąć osłonki.Na patelni roztopić smalec,dodać cebulę,posiekaną paprykę z czapeczek i chwile smażyć.Dodać kaszankę,doprawić do smaku solą,pieprzem,smażyć około 5 minut i ostudzić.Napełnić kaszanką papryki i ułożyć ciasno w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem,przykryć folią aluminiową.Piec 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.Po 15 minutach wyjąć folię,żeby papryka się zrumieniła.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Habibi

26.09.2014 10:55
Ja lubię właśnie białą papryczkę nadziewać, bo jest najcieńsza i ma najdelikatniejszą skórkę - szybko się ją robi :) Często robię ją wczesną jesienią :)

Bożena13

05.06.2012 19:46
uwielbiam wszystko co jest z papryką, ale ta potrawa jest zjawiskowa;) zrobiłam ją;) idealna;)

jolajka

26.08.2011 18:59
pycha

jolajka

26.08.2011 18:59
u nas nie ma białej papryki,ale zrobiłam w czerwonej

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat