Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza z gulaszem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 300 g
cebula 1 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
ziele angielskie 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Smalec wieprzowy 3 łyżki
woda 1-2 szklanekprzy
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 1/2 łyżeczki
kasza jęczmienna 150 g
śmietana 12% 3 łyżki
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza z gulaszem

Kroki postępowania

1
Kaszę opłukać pod bieżącą woda i włożyć do gotującej wody posolonej.
Krok 1 - Kasza z gulaszem  foto
2
Gotować około 20 minut.
Krok 2 - Kasza z gulaszem  foto
3
Mięso wieprzowe na gulasz opłukać i pokroić w kostkę.
Krok 3 - Kasza z gulaszem  foto
4
Cebulę pokroić w kostkę i poddusić , dodać mięso i dusić do miękkości około 1 godziny .Przyprawić przyprawą do gulaszu ,dodać liść , ziele angielskie , sól ,pieprz i szczyptę kardamonu.
Krok 4 - Kasza z gulaszem  foto
5
Całość zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką i odrobiną wody.
Krok 5 - Kasza z gulaszem  foto
6
Kaszę ugotowaną wyjąć na talerz . Podawać z przygotowanym gulaszem wieprzowym.
Krok 6 - Kasza z gulaszem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 27.01.2016 00:04
Z kaszą na pewno dobre:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak