Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z boczku (bekonu) i rukoli
Pyszna sałatka z rukoli z chrupiącym boczkiem - lub jeśli macie z bekonem. Kolejne dodatki to ser feta - jeśli wolicie bardziej zdecydowane smaki możecie użyć sera pleśniowego typu lazur. Pomidory i dressing z musztardy miodowej to słodkie nuty tej sałatki. Ogórek kwaszony - smak kwaśny, a tymianek idealnie pasuje do bekonu, sera i pomidorów.
1. Boczek kroimy w szerokie paski i grillujemy na suchej patelni na złoty kolor, studzimy.
2. Na półmisku rozsypujemy rukolę, dodajemy ogórka kwaszonego pokrojonego w kostkę, przekrojone na połówki pomidorki koktajlowe, ser feta pokrojony w drobną kostkę.
3. Wszystkie składniki sosu mieszamy ze sobą, polewamy nim sałatkę i delikatnie mieszamy. Gotowe :)