Kisiel Żurawinowy

Kisiel Żurawinowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żurawiny

    40 dag
  • cukier

    ok.10 dag
  • mąka ziemniaczna

    3-4 dag
  • goździki

    1-2 szt.
  • cukier puder

  • kora cynamonu

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żurawiny opłukać ,zmiażdży, zalać wodą ,dodać goździki i cynamon. Zagotować odcisnąć . Dodać cukier i mąkę ziemniaczan, rozrobioną z niewielką ilością zimnej wody. Zagotować. Wlać do salaterki opłukanej wodą . Powierzchnie kisielu posypać cukrem pudrem. Schłodzić lub podawać ciepły.

Kisiel żurawinowy podaje się na wigilie.
Czas przygotowania Ł 20min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

18.09.2010 00:39
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat