Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort z pieczonej papryki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

papryka czerwona 3 sztuki
ser kozi kilka łyżek
roszponka garść

Sos

pomidor 3 sztuki
kolendra kilka gałązek
oliwa 3-4 łyżki
papryka zielona 1 sztuka
zielone jabłko 1/2 sztuki
ząbek czosnku 2 ząbki
sól i pieprz

Porada

Do sosu najlepiej wybrać zielone pomidory.

Przepis i sposób przygotowania na: Tort z pieczonej papryki

Papryki wrzuć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i piecz przewracając aż się mocno zarumienią, wręcz spalą. Szybko przełóż do foliowej torebki i mocno zwiń. Po 20 minutach wyjmij papryki i obierz z odchodzącej skórki. Pomidory ułóż na gazie i spalaj, aż sczernieją. Przełóż do miski, dodaj pozostałe składniki sosu, zmiksuj blenderem, dopraw solą i pieprzem. Małą miskę lub kubek nasmaruj od wewnątrz oliwą i układaj w nim paprykę na przemian z serem (piętrowo).
Na środku talerza rozlej odrobinę sosu i przewróć kubek do góry nogami, aby wypadł torcik. Z wierzchu rzuć roszponkę i polej oliwą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cookingangelika 05.04.2017 14:05
ekstra ! :)
Internetowa Kuchnia 14.02.2017 16:23
musi być pyszne :)
dollce 08.01.2016 23:15
Rewelacja :)
2milutka 08.01.2016 17:53
Wow, poezja smaków!
Wacław 08.01.2016 16:59
rewelacja ,pyszna przekąska
Maridka19 08.01.2016 14:16
Ale pyszności :)
Futka 08.01.2016 12:08
Świetna, oryginalna i bardzo finezyjna propozycja :)
norweska20 08.01.2016 11:02
mmmm...zapowiada się bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak