Mostek barani

Mostek barani

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek obrany

    4 ząbki
  • pomidory bez skórki, i drobno pokrajane

    400 g
  • mostek barani

    1,5 kg
  • tłuszcz

    2 łyżki
  • pieprz

  • sól

  • cebula

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mostek barani przepiłować na pasy i podzielić między żebrami na porcje. Kawałki mięsa osolić, obrumienić na tłuszczu, a pod koniec obsmażania dodać cebulę i czosnek, podlać wodą i dusić 20 minut. Wyjąć mięso i usunąć kości. Do sosu dodać pomidory i zagotować. Włożyć mięso do słojów i zalać sosem. Pasteryzować 1 godz. i 20 minut, następnego dnia 40 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat