Faworki

Faworki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    40 dag
  • żółtka

    7 sztuk
  • spirytus

    3 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1/2 łyżki
  • śmietana

    4 łyżki
  • sól

    2 szczypty
  • cukier puder

    3-4 łyżki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z podanych składników wyrabiamy ciasto.Schładzamy w lodówce pół godziny.Ciasto cienko wałkujemy,kroimy na paski o szerokości 3 cm, długości 8 na 10.Kroimy ukośnie nacinamy w środku i przekładamy koniec przez nacięcie. Smażymy z obu stron na gorącym oleju. Posypujemy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Betka

29.05.2012 18:56
pyszne danie !

Róża2

01.12.2011 18:02
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat