Kurczak w pieczarkach

Kurczak w pieczarkach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka i podudzia kurczaka

    1 kg
  • pieczarki

    25 dag
  • sól

    do smaku
  • zioła prowansalkie Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka z kurczaka umyć i osuszyć, następnie natrzeć je solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Kurczaka wstawić do lodówki na co najmniej godzinę. Po tym czasie porcje ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać je ziołami. Na kurczaku ułożyć pokrojone pieczarki. Kurczaka podlać wodą. Piec pod przykryciem przez około 90 minut w temp. 200 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wafelek2601

18.02.2013 20:50
Smaczne danie

IKrakowianka

02.10.2012 20:36
super obiadek

tomek18

05.08.2011 14:43
pycha

aeksandra

08.12.2010 10:03
pysznie wygląda

Iwusia

21.08.2010 09:50
Pięknie wygląda :)

Margo1

21.08.2010 07:02
To danie jest wyśmienite

Agnieszka_B

20.08.2010 17:12
Często robię kurczaka z pieczarkami tylko trochę inaczej.... Ale takie połączenie jest baaardzo smaczne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat