Zupa tajska

Zupa tajska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryczka chili

    2 sztuki
  • pomidory

    3 sztuki
  • podwójna pierś z kurczaka

    1 sztuka
  • krewetki

    20 dag
  • bulion warzywny

    1 litr
  • mleko kokosowe

    320 ml
  • olej

    3 łyżki
  • grzyby mun

    6 sztuk
  • sos sojowy

    5 łyżek
  • makaron ryżowy

    10 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • sok z cytryny

    5 łyżek
  • imbir świeży

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby ugotować, pokroić. Krewetki przepłukać wrzątkiem, zalać sokiem z cytryny. Makaron robimy według przepisu. Kurczaka kroimy na kawałki, smażymy. Cebulę siekamy i szklimy na oleju, dodajemy posiekane chili, imbir. Zalewamy bulionem, dodajemy mleko kokosowe, grzyby i gotujemy chwilę. Dodajemy pomidory pokrojone w kostkę, makaron i piersi kurczaka, krewetki z sokiem cytrynowym. Zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

krysia50

02.06.2012 19:04
dobra zupa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat