Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z kapustą i grzybami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Naleśniki

mleko 0,75 l
mąka 30 dag
jajko 1 szt.
sól

Farsz

kapusta kiszona 1 kg
pieczarki 30 dag
cebula 1 szt.
sól i pieprz

Dodatkowo

Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z kapustą i grzybami

Mleko wymieszać razem z jajkiem, mąką i szczyptą soli. Patelnie na naleśniki przed smażeniem pierwszego naleśnika posmarować lekko olejem, kolejne naleśniki smażyć już bez oleju z obu stron. Naleśniki mają być cienkie.
Kapustę kiszoną, przepłukać, a następnie ugotować do miękkości. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Pieczarki pokroić w plasterki i również podsmażyć na patelni. Usmażone pieczarki zmielić w maszynce, dodać do ugotowanej kapusty wraz z cebulą i dokładnie wymieszać. Farsz przyprawić solą i pieprzem.
Na naleśniki nakładać farsz, taką ilość żeby można było je swobodnie zawinąć. Naleśniki należy złożyć do środka, a następnie zwinąć tworząc krokiety. Krokiety obtaczać w bułce tartej, a następnie usmażyć na patelni na rozgrzanym oleju. Krokiety należy smażyć na złoty kolor z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 06.01.2016 16:56
Moje ulubione krokiety
Kuchenka 03.01.2016 08:41
pychota!!!
gosia1988 02.01.2016 21:06
lubię takie
w mojej kuchni 02.01.2016 21:04
pyszne danie do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak