Pasztet drobiowy ze śliwką

Pasztet drobiowy ze śliwką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka drobiowa

    60 dag
  • cebula

    30 dag
  • białe wino

    2 łyżki
  • mięso z kurczaka

    30 dag
  • śliwki wędzone

    10 sztuk
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • smalec

    6 (gęsi)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Siekamy drobno cebulę i szklimy na jednej łyżce gęsiego smalcu,skrapiamy winem i przykrywamy.Dusimy 20 minut.Mięso z kurczaka gotujemy do miękkości i mielimy dwa razy.Na pozostałym smalcu smażymy wątróbki.Wątróbkę i cebulę mielimy dwa razy.Śliwki kroimy w paski wszystkie składniki mieszamy razem.Doprawiamy solą i pieprzem.Wkładamy do wąskiej foremki i zapiekamy 15-20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Betka

31.05.2012 14:28
pychotka;))

Goya

25.01.2011 19:43
też taki robię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat