Placek brzoskwiniowy

Placek brzoskwiniowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    kostka
  • mąka

    30 dag
  • cukier

    25 dag
  • jajka

    4 sztuki
  • cukier waniliowy

    opakowa nie
  • mąka ziemniaczana

    10 dag
  • pr. do pieczenia

    2 łyżeczki
  • brzoskwinie

    75 dag
  • dżem

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić na pianę z 1/2 cukru. Masło utrzeć z pozostałym cukrem oraz z cukrem waniliowym i z żółtkami na puszystą masę. Ubite białka delikatnie wymieszać z maślaną masą. Dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz pr do pieczenia. Całość delikatnie wymieszać. Na blaszkę wyłożyć ciasto.Brzoskwinie obrać, przekroić na pól, wyjąć pestki i ułozyć na cieście płaską częścią do góry. Piec ok 50 min, przestudzić i w miejsce pestek włożyć dżem. Całość posypać orzechami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat