Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z szynki, gruszek i twarogu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gotowana szynka 2 plastry
kilka liści sałąty
rzużucha
cukier, sól do smaku
gruszki w zalewie 4 połówki
twaróg 25 (chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z szynki, gruszek i twarogu

Gruszki z kompotu osączyć. Dwie połówki pokroić w plasterki, pozostałe w drobną kostkę. Wymieszać ser z rzeżuchą, gruszkami, dwiema łyżkami soku z owoców, solą i cukrem. Ułożyć na folii aluminiowej plaster szynki, rozsmarować na nim połowę farszu, ostrożnie zwinąć w roladę przy użyciu folii. Włożyć na 10 minut do zamrażalnika. Tak samo postąpić z drugim plastrem szynki. Pokroić rolady w plastry, podawać ułożone na liściach sałaty z paskami gruszek, posypane resztą rzeżuchy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbysio 03.05.2011 21:18
ooooooooooooooooooooo
Joanna108
Joanna108 04.10.2010 08:26
Hmm .. ciekawe połączenie. Może smakować bardzo interesująco ...
Margo1 20.08.2010 10:08
napewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak