Przepis i sposób przygotowania na: Wafle przekładane masą żurawinową
Masło rozpuszczamy z cukrem, cukrem waniliowy i śmietaną w garnku. Po zdjęciu z ognia dodajemy śmietankę do kawy i mieszamy dokładnie aby nie było grudek. Masę odstawiamy, studzimy.
masa żurawinowa:
Żurawinę myjemy, miksujemy i przekładamy do garnka, dodajemy sok z pomarańczy oraz cukier i wszystko gotujemy około 5 minut cały czas mieszając. Lekko przestudzona masę zabielamy mlekiem w proszku lub śmietanką do kawy.Studzimy.
Wafle smarujemy masą śmietankową, przykrywamy kolejnym waflem i ponownie smarujemy masą śmietankową.
Na kolejne 2 wafle smarujemy masę żurawinową, a na następne dwa wafle,dwie warstwy masy śmietanowej.
Wierzch polewamy polewą z rozpuszczonej czekolady