Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sok - jabłko, burak, seler

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłko kwaśne 1 szt.
burak ćwikłowy 1 średni
seler naciowy 2 duże łodygi
seler korzeniowy kawałek
miód płynny do smaku
sok z cytryny do smaku
woda mineralna

Przepis i sposób przygotowania na: Sok - jabłko, burak, seler

Jabłko umyć, osuszyć i podzielić na ćwiartki - usunąć gniazdo nasienne, ale nie obierać skórki.
Seler korzeniowy i burak obrać, umyć i osuszyć.
Wszystkie warzywa i jabłko przepuścić przez sokowirówkę lub wyciskarkę.
Rozcieńczyć wodą mineralną do smaku i doprawić sokiem z cytryny oraz niewielką ilością miodu.
Można dodać kostki lodu.
Podawać natychmiast po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 16.12.2015 08:11
Taki soczek to samo zdrowie, bez chemicznych utrwalaczy, zagęstników i stabilizatorów E... :) Szybki, zdrowy i smaczny!
Ania321 15.12.2015 20:07
ciekawe połączenie :)
kuchcik89 15.12.2015 19:05
zdrowy sok, pychota :)
w mojej kuchni 15.12.2015 17:35
Same pychoty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak