Pierś z kurczaka w sosie śmietanowo-pieprzowym

Pierś z kurczaka w sosie śmietanowo-pieprzowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    3 łyżki
  • mąka

    3 łyżki
  • śmietana

    200 ml
  • bulion

    250 ml
  • sól, pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • pierś z kurczaka

    1 sztuka
  • zielony pieprz marynowany

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki i doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na patelni z małą ilością oleju.
W garnku rozpuszczamy masło i dodajemy mąkę, mieszamy i stopniowo wlewamy bulion, dokładnie mieszając- najlepiej trzepaczką- wtedy rozbijemy wszystkie grudki. Stopniowo dodajemy zimną śmietanę- cały czas mieszając. Na koniec wsypujemy kilkanaście ziarenek marynowanego pieprzu i dodajemy delikatnie podsmazonego kurczaka.
Wszystko razem dusimy parę minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat