Zupa z ryżem brązowym

Zupa z ryżem brązowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion warzywny

    1,5 litra
  • włoszczyzna suszona

    1/2 łyżeczki
  • ziele angielskie

    1 szt
  • liście laurowe Prymat

    1 szt
  • sól morska

    1 łyżeczka
  • czarny pieprz mielony Prymat

    1/4 łyżeczki
  • przecier pomidorowy

    1 mały słoiczek
  • śmietana

    3 łyżki
  • przyprawa do dań Kucharek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa z ryżem brązowym
Przygotować wszystkie składniki. Ugotować bulion warzywny, przyprawić .
Krok 2 - Zupa z ryżem brązowym
Do gotowego bulionu dodać przecier pomidorowy , zagotować i zagęścić śmietaną.
Krok 3 - Zupa z ryżem brązowym
W między czasie ugotować brązowy ryż według przepisu na opakowaniu i nakładać na talerze , podawać z wywarem pomidorowym. Powierzchu posypać natką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wafelek2601

08.12.2015 23:38
Apetyczna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat