Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ekspresowe francuskie z zapachem mięty.

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 rulon
jajko 1 całe
cukier kandyzowany kruszony 4 łyżki
czekolada miętowa 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ekspresowe francuskie z zapachem mięty.

Ciasto francuskie rozwinąć z rulonu i pokroić radełkiem na kwadraty.

Każdy kwadracik posmarować roztrzepanym jajkiem.

Na każdy kwadracik posypać obficie kruszony cukier kandyzowany.

Następnie położyć na środek złączone dwie kostki miętowej czekolady.

Wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 stopni C i piec do zrumienienia przez 15 minut.

Smacznego ! Deserek jest bardzo szybki i dla niespodziewanych gości :-) Z porcji tej wyszły 24 ciasteczka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 09.12.2015 14:28
do kawki pyszne :)
jagoda5913 06.12.2015 20:44
dobry deserek
2milutka 06.12.2015 16:13
apetyczne!
pestka 06.12.2015 10:39
smaczny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak