,,Zupa paprykowa-orzechowa,

,,Zupa paprykowa-orzechowa,

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    4 sztuka
  • ząbek czosnku

    1 sztuka
  • chleb

    2 kromki
  • orzechy włoskie

    2 łyżka
  • orzechy pistacjowe

    2 łyżka
  • olej

    3 łyżka
  • słodka mielona papryka

    1 łyżka
  • rosół

    2 i 1/2 szklanka
  • mleko

    1 szklanka
  • masło

    1 łyżeczka
  • jaja

    1 sztuka
  • kasza manna

    6 dag
  • gałka muszkatołowa cała

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę pokroić na kawałki,cebulę i czosnek posiekać.Chleb pociąć w kosteczkę.Posiekać też orzechy.Paprykę,czosnek i cebule udusić na 2 łyżeczkach oleju.Przyprawić solą i papryką ,dodać 2/3 orzechów i 2 łyżki chleba.Zalać rosołem,gotować 10 min.Mleko zagotować z masłem,solą i pieprzem,dodać kaszkę.Gotować 5 min.Wymieszać z jajkiem.Przyprawić muszkatem.Z masy formować kluseczki,gotować je 10 min. Resztę chleba usmażyć na oleju. Zupę podać z kluskami i grzankami

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat