Ciastka z konfiturami

Ciastka z konfiturami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtko

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • mąka

    1/2 kg
  • masło

    25 dkg
  • śmietana

    1 szkl
  • konfitury

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę, śmietanę , masło i jajo siekać na stolnicy tak długo, aż powstanie jednolite ciasto, po czym zawinąć w serwetkę i włożyć na noc do zimnej wody. Następnego dnia ciasto cienko rozwałkować i wycinać radełkiem kwadraty o boku ok. 10 cm. Brzegi posmarować żółtkiem. Na środek każdego kwadratu położyć trochę konfitur, złożyć na pół, zlepić brzegi i upiec w 180 stop. na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat