Zupa rabarbarowa

Zupa rabarbarowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rabarbar

    1/2 kg
  • cukier

    300 g
  • śmietanka

    1 szkl
  • mąka ziemniaczana

    3 łyżki
  • cynamon mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rabarbar umyć i pokroić na kawałki, zalać 6 szklankami wody i rozgotować, a następnie przetrzeć przez sito.
Gotować do chwili, gdy ponownie zawrze.
mąkę rozprowadzić kilkoma łyżkami zimnej wody, wymieszać z cukrem i przyprawami, wlać do wrzącej zupy i gotować na małym ogniu, stale mieszając, do chwili, gdy zupa zgęstnieje.
Ostudzić, przed podaniem przybrać ubitą śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat