Przepis i sposób przygotowania na: Słodkie misie
2. Do masy jajecznej dodawać po 1 łyżce majonezu, cały czas miksując aż wmieszamy cały majonez.
3. Obydwie mąki wymieszać razem i z proszkiem do pieczenia.
4. Do masy dodajemy pomału mąkę i delikatnie miksujemy na zwolnionych obrotach aż wyczerpiemy mąkę. Całe miksowanie powinno nam teraz zająć ok. 2 minut.
5. Formę misia wysmarować masłem. Jeżeli nie mamy takowej można użyć korytko tzw. keksówkę. Ciasto wlewamy do misia na 3/4 wysokosci. Pieczemy ok 25 minut w temp. 160 st. C (z termoobiegiem).
6. Z takiej ilości ciasta upieczemy 3 misie lub 1 babkę w keksówce.
7. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, delikatnie studzimy i możemy udekorować misia. Najchętniej robi to moja najmłodsza pociecha.