Babka tulipan

Babka tulipan

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna palma

    1 kost
  • jajka

    6 szt
  • mąka

    2 szkl
  • olej

    0,5 szkl
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • cukier

    1i1/2 szkl
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • kakao

    2 łyżki
  • mak

    2 łyżki
  • kisiel wiśniowy

    1 bez cukru
  • kisiel cytrynowy

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę,cukier i żółtka utrzeć,dodać cukier waniliowy, mąkę z proszkiem, olej i ubite białka.Ciasto podzielić na 4 części:
Dodać:
do I - kisiel cytrynowy
do II - kakao
do III - kisiel wiśniowy
do IV - mak

Blachę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką i kłaść warstwami kolejno od I do IV.
Surowe ciasto przekroić nożem wzdłuż.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Grażyna13

17.08.2013 20:53
Ale super pomysł :)

IZABELA29

24.11.2012 15:17
czasami takie formy się przydają

ben-ka

24.11.2012 13:55
baba olbrzym:)formę to masz dużą,taką rodzinną.

malaczarna23

06.05.2012 15:00
w formie babki jeszcze nie robiłam

Krystyna32

09.03.2012 10:56
pychotka

barbara11561

29.05.2011 10:25
Super:)

SyMiki

06.04.2011 19:54
pycha

Marzena40

31.03.2011 08:53
bardzo ładnie wygląda

Iwona51

29.03.2011 11:48
super

berys18

15.02.2011 09:07
wygląda ślicznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat