Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel żurawinowy z jabłkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żurawina suszona 10 dag
woda 2 szklanki
mąka ziemniaczana 4 łyżeczki
cukier 5 łyżek
cytryna 1 szt
jabłka 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel żurawinowy z jabłkami

Wykonanie:
Żurawinę rozgotować w ½ szklance wody. W pozostałej wodzie rozmieszać mąkę ziemniaczaną, dodać do żurawiny, doprawić cukrem i sokiem z cytryny do smaku i zagotować. Następnie dodać starte jabłka, dokładnie wymieszać i rozlać do ozdobnych pucharków. Odstawić w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mikrusiak 29.11.2015 11:50
ślinka cieknie... ;D
irenka 28.11.2015 19:44
przepyszny deserek ,wypróbuję przepis
agaK. 28.11.2015 16:22
Smakowite i zdrowe.
jasiek 28.11.2015 10:07
ciekawe to jest i fajnie wygląda
Motorek 28.11.2015 08:43
bardzo dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak