Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bananowo-czekoladowe
Dodać wszystkie mokre składniki: mleko, masło i jajka, i wszystko zmiksować na jednolitą masę.
Wszystkie składniki suche: mąkę, kakao, cukier, sodę i proszek do pieczenia zmieszać w dużej misce. Dolać do nich masę z bananami, żurawinę, rodzynki i całość delikatnie wymieszać łyżką (nie mikserem).
Ciasto przelać do formy (ja robiłam w keksówce o wymiarach 31 x 14 cm) i wstawić do całkowicie nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Piec ok. 50 minut.
Przygotowanie polewy: czekoladę połamać na kawałki, wrzucić do małego rondelka i podgrzewać nad naczyniem z gotująca się wodą. Dodać masło, gorące mleko i mieszać do połączenia się składników.
Polewę wylewany na ciasto. Całość posypujemy wiórkami kokosowymi.
Smacznego! :)