Przepis i sposób przygotowania na: ROLADA CIASTECZKOWA Z KREMEM KOKOSOWYM – BEZ PIECZENIA
Wszystkie ciastka bardzo drobno siekamy albo mielimy w malakserze.Dodajemy marmoladę, ciepłe mleko, łyżkę kakao i wiórki kokosowe.
Wszystko razem bardzo dokładnie mieszamy.
Wyciągamy na folię aluminiową tworząc prostokąt o wym. 25×30 ( wymiary aboslutnie nie muszą być dokładnie takie ).
* By ułatwić wałkowanie możemy zrobić to przez drugi kawałek folii aluminiowej.
KREM KOKOSOWY:
Mascarpone ucieramy z cukrem pudrem i podprażonymi na suchej patelni wiórkami kokosowymi.
CAŁOŚĆ:
Przygotowanym kremem smarujemy ciasto i bardzo delikatnie, ale ciasno zwijamy roladę.
Całość zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na kilka godzin ( a najlepiej noc! ).
Smacznego!