ROLADA CIASTECZKOWA Z KREMEM KOKOSOWYM – BEZ PIECZENIA

ROLADA CIASTECZKOWA Z KREMEM KOKOSOWYM – BEZ PIECZENIA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • herbatniki

    100 g
  • ciasteczka czekoladowe

    100 g
  • pierniczki glazurowane

    50 g
  • wiórki kokosowe

    50 g
  • kakao

    1 łyzka
  • marmolada

    2 łyzki
  • mleko ciepłe

    0,5 szkl

KREM KOKOSOWY

  • serek mascarpone

    200 g
  • cukier puder

    4 łyzki
  • wiórki kokosowe

    50 g
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Wszystkie ciastka bardzo drobno siekamy albo mielimy w malakserze.Dodajemy marmoladę, ciepłe mleko, łyżkę kakao i wiórki kokosowe.

Wszystko razem bardzo dokładnie mieszamy.

Wyciągamy na folię aluminiową tworząc prostokąt o wym. 25×30 ( wymiary aboslutnie nie muszą być dokładnie takie ).

* By ułatwić wałkowanie możemy zrobić to przez drugi kawałek folii aluminiowej.

KREM KOKOSOWY:

Mascarpone ucieramy z cukrem pudrem i podprażonymi na suchej patelni wiórkami kokosowymi.

CAŁOŚĆ:

Przygotowanym kremem smarujemy ciasto i bardzo delikatnie, ale ciasno zwijamy roladę.

Całość zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na kilka godzin ( a najlepiej noc! ).

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwusia

21.11.2015 23:30
bardzo apetycznie wygląda

Wiktoria29

21.11.2015 21:18
prosto,szybko i pysznie

monikaT83

21.11.2015 19:45
ojejku! Ale pomysłowa rolada! pyszności!

fotoviderek

21.11.2015 16:39
Roladka pierwsza klasa :)

Mama niejadka

21.11.2015 16:36
Super rolada

Janina

21.11.2015 16:29
Super ciacho;)

2milutka

21.11.2015 16:08
porywam kawałek!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat