schab ze śliwką

schab ze śliwką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    0,5 kg
  • suszone śliwki kalifornijskie

    100 g
  • oliwa z oliwek

    1 łyżeczka
  • masło

    1 łyżeczka
  • majeranek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wąskim długim nożem zrób kieszonkę wzdłuż schabu, po czym wypełnij ją śliwkami.Aby nie wypadły śliwki można zaszyć delikatnie kieszonkę.Całość natrzyj majerankiem i włóż do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem. Schab podlej niewielka ilością wody. Piecz ok. 1,5 godz. w piekarniku w 150 st. C

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Izabela28

09.03.2011 13:10
fajny przepis na schab ze śliwkami:)

Izabela28

09.03.2011 13:10
fajny przepis na schab ze śliwkami:)

Izabela28

09.03.2011 13:09
fajny przepis na schab ze śliwkami:)

Izabela28

09.03.2011 13:09
fajny przepis na schab ze śliwkami:)

Wojtek8

03.01.2011 09:49
super

Ewelina43

06.12.2010 15:22
pycha

jarek4

04.12.2010 14:58
super

Łucja1

30.10.2010 18:49
super!

Emilia22

29.09.2010 15:10
apetycznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat