Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Tort serowy

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto: mąka
2 szklanki
masło
25 dag
kakao
2 łyżki
jajko
2 sztuki
cukier
szklanka
olejek rumowy
sztuka
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
masło
15 dag
cukier puder
1 1/2 szklanki
jajko
5 sztuk
proszek do pieczenia
łyżeczka
budyń waniliowy
opakowanie
sok i skórka
z 1 cytryny
Masa serowa
1 kg
twaróg
1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Tort serowy

Ciasto: mąkę, kakao i proszek do pieczenia wymieszać; dodać posiekane masło; zrobić wgłębienie w mące, w które wlać utarte jajka z cukrem i olejkiem; zagnieść ciasto a następnie włożyć je na ok godz do zamrażarki.
Masa: ser zemleć w maszynce; żółtka oddzielić od białek; masło utrzeć z cukrem pudrem i stopniowo dodawać żółtka, ser, budyń pr. do pieczenia, skórkę i sok z cytryny; z białek ubić pianę, przełożyć ją do masy serowej i wszystko delikatnie wymieszać.
Tortownicę posmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Na tartce z dużymi otworami zetrzeć 2/3 ciasta, następnie wyłożyć masę serową, a na nią zetrzeć resztę ciasta. Piec ok godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak