Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet w kopercie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 szt
ciasto francuskie 1 op
pieczarki 300 g
czosnek 1 ząbek
sól
pieprz
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Filet w kopercie

Kroki postępowania

1
Pieczarki obrać pokroić i usmażyć na oleju lub maśle. Doprawić do smaku
Krok 1 - Filet w kopercie foto
2
Filety umyć , natrzeć solą pieprzem i rozgniecionym czosnkiem zostawić na ok 20 minut.
Krok 2 - Filet w kopercie foto
3
Ciasto podzielić na części i na każdą położyć filet na filet pieczarki
Krok 3 - Filet w kopercie foto
4
Ciasto zwinąć jak gołąbki i ponacinać wierzch.
Krok 4 - Filet w kopercie foto
5
Jajko rozbełtać i posmarować "gołąbki"
Krok 5 - Filet w kopercie foto
6
Piec 30 minut w temp 160 stopniach.
Krok 6 - Filet w kopercie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 17.11.2015 17:35
Smaczny filet :)
Kasnaj 17.11.2015 17:04
Super przepis
Joannasz3190 17.11.2015 15:06
Pyszności :)
Anna169Hosz 17.11.2015 14:25
Ciekawy pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak