Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki z indyka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z indyka 1 sztuka
pieczarki 200 gram
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
sól 1 szczypta
cukinia 1/3 sztuki
suszone pomidory 4 sztuki
olej do smażenia 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: roladki z indyka

Filet oczyszczam z błonek, kroję na kotlety,które lekko rozbijam. Kotlety posypuję solą i pieprzem oraz czosnkiem. Pieczarki i cebulę obieram i kroję. Na oliwie podsmażam cebule i dodaję do niej pieczarki, smażę do odparowania wody z pieczarek. Usmażone pieczarki z cebulą przekładam na kotlety z indyka, na nich układam kawałek obranej cukinii (w drugiej wersji na indyku układam tylko pomidora suszonego). Zawijam mięso w roladę i spinam wykałaczkami. Mięso obsmażam przez kilka minut z każdej strony na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 24.11.2015 22:05
kolorowo i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak