Suflet rumowy

Suflet rumowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    6 szt
  • cukier

    80 gram
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • sól

    szczypta
  • rum

    4 łyżki
  • starta skórka i sok z cytryny

    1 szt
  • mąka ziemniaczana

    50 gram
  • masło i mąka

    do formy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z żółtek, cukru i cukru waniliowego, szczypty soli ubić białą pianę. Dodać rum, sok cytrynowy i startą skórkę i razem ubić. Ochłodzić i na krótko przed użyciem ponownie ubić. Sztywną pianę z białek ubić na krótko przed pieczeniem. Dodać krem z żółtek, przesianą mąką ziemniaczaną i delikatnie wymieszać. Formę wysmarować grubo masłem i wysypać mąką. Napełnic formę i piec w gorącym piekarniku. Podawać od razu po upieczeniu, inaczej opadnie.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

monisia1977

19.09.2010 06:53
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat