Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka cytrynowa na serku homogenizowanym

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 25 dkg
masło lub margaryna 15 dkg
cukier 20 dkg
serek homogenizowany 20 dkg
kisiel cytrynowy 1 opakowanie
sok z cytryny 4 łyżki
skórka cytrynowa 2 łyżki
proszek do pieczenia 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka cytrynowa na serku homogenizowanym

Kroki postępowania

1
Wymieszać mąkę, kisiel, proszek do pieczenia i szczyptę soli.
Krok 1 - Babka cytrynowa na serku homogenizowanym  foto
2
Jajka dokładnie wymieszać z cukrem.
Krok 2 - Babka cytrynowa na serku homogenizowanym  foto
3
Dodawać po łyżce, miękkiego masła, po łyżce wymieszanej mąki i łyżce serka, cały czas mieszając.
Krok 3 - Babka cytrynowa na serku homogenizowanym  foto
4
Na koniec dodać sok i otartą skórkę z wyparzonej cytryny. Wymieszać .
Krok 4 - Babka cytrynowa na serku homogenizowanym  foto
5
Przełożyć ciasto do formy silikonowej. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni około 50 minut.
Ciasto wystudzić, polukrować albo oprószyć cukrem pudrem.
SMACZNEGO!!!
Krok 5 - Babka cytrynowa na serku homogenizowanym  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kd045 13.12.2015 16:27
musi być pyyszne ;)
Ela15 25.11.2015 09:58
pyszna babka
Bernadeta1 04.11.2015 18:01
babka rewelacja, bardzo lubię takie babki
Janina 04.11.2015 17:12
Super babka;)
Malinka 04.11.2015 15:44
Babeczka I klasa!
mirosława4 04.11.2015 15:33
smaczniutka
ben-ka 04.11.2015 15:07
Jaką śliczną masz formę, a babeczka z serkiem pycha!
w mojej kuchni 04.11.2015 14:45
pyszne słodkości na deserek..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak