Bigod z pieczarek

Bigod z pieczarek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    500 g
  • cebula biała

    500 g
  • kiełbasa śląska

    500 g
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • masło lub margaryna

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • ogórki kwaszone

    500 posiekane
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczone pieczarki,ogórki i kiełbasę pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w plastry. Każdy składnik osobno podsmażać na patelni. Następnie przełożyć wszystko do garnka, podlać trochę wodą i dusić razem przez kilka minut. Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić solą i pieprzem. Zagotować. Podawać z ryżem, makaronem lub ziemniakami. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ela16

28.02.2012 13:42
do wypróbowania

Ela20

17.12.2011 14:42
muszę kiedyś wypróbowac

Allice

08.12.2011 10:29
podoba mi się ten przepis :)

Smakosz6

30.09.2011 10:22
powinno być\'bigos z pieczarek\'

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat