Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

słodziak bez pieczenia

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki
2 opakowania
puszka mleka słodzonego zageszczonego
mleko
3 szk
kostka masła
cukier
4 łyzki
budyń waniljowy
1 szt
pół litra smietany kremówki 30%
cukier puder
3 łyzki
Żelatyna wieprzowa Prymat
1.5 łyzki
Sklep Prymat
orzechy włoskie
5-6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: słodziak bez pieczenia

Puszke mleka gotujemy 2 godziny.W formie układamy herbatniki wlewamy ciepła mase z mleka,układamy herbatniki.Gotujemy budyn z cukrem.Ucieramy masło,dodajemy po łyzce budyniu.Wkładamy do formy,układamy herbatniki.Smietane ubijamy z cukrem pudrem dodajemy rozpuszczona żelatyne.Wykładamy do formy posypujemy orzechami.Chłodzimy 2-3 godziny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak