Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sok z czerwonej porzeczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czerwona porzeczka 5 kg
cukier 1,8 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Sok z czerwonej porzeczki

Czerwone porzeczki obrać z szypułek i umyć. Przed włożeniem do sokownika porzeczki lekko zgnieść i przesypać 30dag cukru.
Umieszczone w sokowniku porzeczki odparowywać przez około 30-40 minut.

Otrzymany sok zagotować z pozostałą ilością cukru - 1,5kg.

Gorący sok nalewać do rozgrzanych w piekarniku słoików lub butelek. Po zakręceniu odwrócić słoiki i butelki do góry nogami na ok 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Helena_141 09.02.2016 12:19
Ja też robię taki sok, jest przepyszny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak