Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Faszerowana cebulka, pieczarkami

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki
cebula
6 szt średnich
pomidor
1 szt
natka pietruszki
pieprz
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
olej
2 łyżki
papryka
kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana cebulka, pieczarkami

Cebulę obrać, odciąć górną cześć wydrążyć środek by powstały 2 warstwy.
Wyjętą część cebuli drobno posiekać.
Pomidor i paprykę pokroić w kostkę, grzyby pokroić na plasterki.
Na patelni z łyżką oleju zeszklić posiekaną cebulę, dodać grzyby, przesmażyć, wymieszać z papryką i pomidorem, chwilę poddusić, przyprawić.
Farszem napełnić cebule, ułożyć w żaroodpornym naczyniu razem z odciętą górną częścią, skropić olejem, piec ok.25 minut w 190 stop, posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak