Faszerowana cebulka, pieczarkami

Faszerowana cebulka, pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

  • cebula

    6 szt średnich
  • pomidor

    1 szt
  • natka pietruszki

  • pieprz

  • sól

  • olej

    2 łyżki
  • papryka

    kawałek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać, odciąć górną cześć wydrążyć środek by powstały 2 warstwy.
Wyjętą część cebuli drobno posiekać.
Pomidor i paprykę pokroić w kostkę, grzyby pokroić na plasterki.
Na patelni z łyżką oleju zeszklić posiekaną cebulę, dodać grzyby, przesmażyć, wymieszać z papryką i pomidorem, chwilę poddusić, przyprawić.
Farszem napełnić cebule, ułożyć w żaroodpornym naczyniu razem z odciętą górną częścią, skropić olejem, piec ok.25 minut w 190 stop, posypać natką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat