Placek sezonowy - z rabarbarem

Placek sezonowy - z rabarbarem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    0,5 kg
  • żółtka

    5 sztuk
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • margaryna

    1 kostka
  • cukier puder

    3 łyżki
  • śmietana

    1/2 szklanka
  • białka

    5 sztuk
  • cukier

    1 szklanka
  • rabarbar

  • kisiel truskawkowy

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto wyrabiamy. Część wkładamy do zamrażalnika. Ubić białka, nadal ubijając dodawać cukier, na koniec kisiel. Ciasto rozwałkować na blaszkę, nałożyć pokrojony rabarbar i wylać na to pianę. Na wierzch zetrzeć na grubej tarce kruszonkę z ciasta. Piec ok 1 godzinę w temp. 200-220 C.
Można wykonać ten przepis z innymi sezonowymi owocami, ale najlepszy jest z rabarbarem :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat