Przepis dnia V: Zupa grzybowa z kozim serem, odc. 31

Przepis dnia V: Zupa grzybowa z kozim serem, odc. 31

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1 szt.
  • cebula

    1/2 szt.
  • grzyby leśne

    150 g
  • ząbek czosnku

    1 szt.
  • seler

    1/2 szt.
  • ser kozi

    80 g
  • ziemniaki

    2 szt.
  • olej do smażenia

  • sól morska

  • pieprz czarny mielony

  • liść laurowy

  • pieprz czosnkowy

  • Bulion grzybowy

  • woda

    1 1/2 l
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia V: Zupa grzybowa z kozim serem, odc. 31
Cebulę, ziemniaki, marchew, seler i grzyby kroimy w grubą kostkę. Czosnek kroimy w plasterki.
Krok 2 - Przepis dnia V: Zupa grzybowa z kozim serem, odc. 31
Rozgrzewamy garnek, dodajemy olej słonecznikowy, wrzucamy cebulę i czosnek, a po chwili dodajemy pokrojone warzywa.
Krok 3 - Przepis dnia V: Zupa grzybowa z kozim serem, odc. 31
Do garnka dorzucamy 3 liście laurowe i pokrojone grzyby. Zalewamy wodą oraz dodajemy bulion grzybowy w kostce. Dodajemy przyprawy i mieszamy. Gotujemy około 35 minut do miękkości warzyw.
Krok 4 - Przepis dnia V: Zupa grzybowa z kozim serem, odc. 31
Podajemy w miseczkach z rozkruszonym kozim serem oraz świeżą natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat