Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta jajeczna

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 0,5 kg
cebula 2 szt
ziemniaki młode 5 szt
jajko 10 szt
pieprz
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: tarta jajeczna

Kroki postępowania

1
ziemniaki kroimy w centymetrowe plastry (można je lekko obgotować)
pokrojone już kartofle wykładamy na formę do tarty
Krok 1 - tarta jajeczna foto
2
pieczarki myjemy i także kroimy w plastry, następnie układamy na ziemniakach
Krok 2 - tarta jajeczna foto
3
cebule obieramy i kroimy w piórka lekko solimy aby puściła trochę soku
Krok 3 - tarta jajeczna foto
4
jajka ubijamy rózgą cukierniczą, dodajemy wszystkie przyprawy.
(można też dodać do jajek łyżkę śmietany)
i taką masą jajeczną zalewamy naszą tartę.
Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 20-30 min.
Krok 4 - tarta jajeczna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak