Ciacho z bitą śmietaną i brzoskwiniami

Ciacho z bitą śmietaną i brzoskwiniami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 szt
  • cukier

    5 łyżek
  • mąka pszenna

    5 łyżek
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • galaretka brzoskwiniowa

    2 szt
  • kremówka

    0,5 l
  • cukier puder

    3 łyżki
  • śmietan fix

    3 szt
  • brzoskwinie w puszce

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopt:
Ubić białka dodać cukier i żółtka. Ubijać tak długo aż nie będzie ciasto spadać z łyżek z miksera. Mąkę wymieszać z proszkiem powoli dodawać do jajek i mieszać. Wylać na blachę wyłożoną papierem. Pieczemy około 20 min w 170 st.

Bita śmietana:zimną kremówkę przelać do wysokiego garnka i ubić na sztywno,dodać cukier puder i śmietan fixy i chwilkę ubić.Wyłożyć na zimny biszkopt,poukładać pokrojone brzoskwinie z puszki .Zalać tężejącą galaretką brzoskwiniową.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IZABELA29

21.09.2013 21:00
brzoskwinie najbardziej lubię w ciastach z galaretką .

barbara11561

13.06.2013 09:29
ciasto marzenie-pychotka

Krystyna32

02.02.2012 16:40
pychotka

everything

24.01.2012 08:48
deserek palce liza?;-0

Kate131

22.01.2012 09:47
pycha

jeta72

01.07.2011 08:48
pyszny deserek;)

Motorek

17.03.2011 09:41
smaczne

Robert10

02.03.2011 16:44
prezentuje się pięknie

berys18

02.03.2011 08:21
wygląda smakowicie

Edyta38

24.02.2011 17:42
pycha musi byc:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat