Kruche babeczki z bitą śmietaną

Kruche babeczki z bitą śmietaną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    15 dkg
  • mąka

    20 dkg
  • jajko

    1 szt
  • cukier

    10 dkg
  • kremówka

    0,5 l
  • cukier puder

    3 łyżki
  • śmietan fix

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki,masła,jajka,i cukru zagnieść ciasto i włożyć na 2 h do lodówki.Foremki wylepiać ciastem i piec w 160 st około 15-20 min.
Zimną kremówkę ubić na sztywno dodać cukier puder i śmietan fixy i chwilę miksować.Zimne foremki napełnić bitą śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krystyna32

19.02.2012 12:11
pychotka

Ada-Gaba

07.02.2012 07:14
pyszniutkie

jeta72

18.01.2012 19:15
pyszne!!!

Ewelina47

12.05.2011 07:41
robię trochę inaczej ale uwielbiam je

berys18

28.04.2011 09:37
pyszności

berys18

28.04.2011 09:37
pyszności

grazia1

24.03.2011 21:14
mniam extra wyglądaja

Edyta38

24.02.2011 17:42
uwielbiam takie pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat