Wątróbka rozmarynowa

Wątróbka rozmarynowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka

    0,5 kg
  • cebula

    4 sztuki
  • mąka

    1 szklanka
  • suszony rozmaryn

    2 łyżki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • mleko

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę pokroić na kawałki i zalaż mlekiem. Zostawić na kilka godzin.
Cebulę pokroić w półplastry i podsmażyć na patelni z oliwą. Doprawić solą i pieprzem.
Mąkę pomieszać z rozmarynem.
Wątróbkę pamierować w mące i smażyć na oleju. Usmażoną przekładać na cebulkę.
Wątróbkę na cebulce dusić pod przykryciem ok 20 minut

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ziutula

01.05.2011 06:01
smacznego.....

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat